Besøg Koblingerne på Danmarks Jernbanemuseum

Koblingerne på Danmarks Jernbanemuseum

Den rigtige Odin

Den rigtige Odin hedder også Odin og er et damplokomotiv. Lokomotivet er bygget på Danmarks Jernbanemuseum og stod klar i 2018. Det er en kopi af Danmarks første lokomotiv fra 1846 som også hed Odin. Odin kører tit ture på museets egen strækning.

Den rigtige Karen

Den rigtige Karen hedder K 563 og er et damplokomotiv. Lokomotivet blev bygget i 1899 i Tyskland og har kørt i hele Danmark. K 563 kører stadig rigtig mange ture fra Danmarks Jernbanemuseum ud i landet og kan trække mange vogne med passagerer.

Den rigtige Molly

Den rigtige Molly hedder MO 1954 og er et diesellokomotiv. Lokomotivet blev bygget i Aarhus på fabrikken Frichs i 1935, og har mest kørt i Jylland.

Den rigtige Køf

Den rigtige Køf hedder Traktor 261, men er en Köf-rangertraktor og bliver derfor bare kaldt Køf. Traktor 261 er en dieseltraktor, som har rangeret på stationer i hele landet.

Den rigtige Yrsa

Den rigtige Yrsa hedder MY 1101 og er et diesellokomotiv. Lokomotivet blev bygget i Sverige i 1954 og har kørt på hovedbanerne.

Den rigtige Morten

Den rigtige Morten hedder MY 1135 og er et diesellokomotiv. MY 1135 er bygget i Sverige i 1957, og har kørt på alle hovedbanerne. MY 1135 kører stadig meget for Danmarks Jernbanemuseum på både Fyn, Sjælland og i Jylland.

Lokomotivmester Busses værksted

Lokomotivmester Busses værksted er et nyt lege- og læreområde på Danmarks Jernbanemuseum. Her kan I gå på opdagelse i Busses værktøj, prøve hans kontroltavle, køre med hans modelbane og alt muligt andet sjovt.